Hoe veilig ben jij? 2017-10-03T07:55:20+00:00

Weet de computercrimineel meer van jouw bedrijf dan jijzelf?

Computercriminaliteit blijft groeien, jaarlijks is er ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door computercriminaliteit. Daarbij komt dat 85 procent van alle ondernemers denkt dat computercriminaliteit voor hen geen bedreiging vormt. Niets is minder waar. Uit onderzoek, door de Haagse Hogeschool, blijkt dat 20 procent van de bedrijven in 2016 slachtoffer is geworden van computercriminaliteit. Wellicht weet de computercrimineel wel meer van jouw organisatie dan jijzelf.

lees verder

Wil je geen slachtoffer worden van phishing, cryptoware, ransomware of een datalek? Zorg dan dat je op de hoogte bent van alle ontwikkeling op gebied van internetbeveiliging en veilig online handelen. Met de Veilig Online Ondernemen Check kom je aan de hand van een aantal vragen achter je huidige kennis op gebied van cybersecurity en het beveiligingsniveau dat gevoerd wordt in jouw organisatie.

null

De Veilig Online Ondernemen Check resulteert in een web met daarin jouw score op het gebied van 6 kerncompetenties. Per onderdeel, maar in bijzonder het onderdeel waar je de minst hoge score haalt, geeft de Veilig Online Ondernemen Check je ontwikkelmogelijkheden in de vorm van drie Minicursussen.

Start met de Veilig Online Ondernemen Check

Ben je ook benieuwd hoe het beveiligingsniveau van jouw digitale omgeving is? Doe dan de Cyber Risico Scan en laat je bedrijfsnetwerk en website scannen door een ethisch hacker. Het is minder dan drie minuten werk en binnen 24 uur weet je waar jouw verbeterpunten liggen.

Maak zakelijke afwegingen over veilig zakelijk internetten

Ben je als ondernemer nog niet op de hoogte van wat computercriminaliteit is of welke gevolgen dit kan hebben voor jouw organisatie? Dan is minicursus 1 een goed begin om basiskennis op te doen. In deze minicursus leggen we je uit wat computercriminaliteit is en welke actuele ontwikkelingen spelen in de markt. Daarnaast leren we je hoe je computercriminaliteit kunt voorkomen en met welke technieken je jezelf kunt bewapenen tegen de mogelijke gevolgen.

Lees meer over computercriminaliteit
Maak zakelijke afwegingen over veilig zakelijk internetten
Werk samen aan online veiligheid

Werk samen aan online veiligheid

Werk je in teamverband of juist alleen? Samenwerken doen we allemaal op een andere manier. Binnen je eigen team deel je kennis, ervaring en informatie. Een zzp’er overlegt daarentegen juist met zijn partners of klanten. Ben je je bewust van de mogelijkheden van een computercrimineel om jouw netwerk te benaderen? Maak je bijvoorbeeld gebruik van sterke wachtwoorden? Of juist een VPN om de veilige verbinding te waarborgen als je buitenshuis werkt? In minicursus 2 geven we je de nodige tips om veilig online samen te kunnen werken.

Lees meer over veilig werken in teamverband

Maatschappelijk Verantwoord Online

Bij MVO gaat het niet alleen om een milieuvriendelijke werkwijze, ook het omgaan met persoonsgegevens en het vertrouwen dat je online werkt behoort tot het MVO karakter. Is je bedrijf slachtoffer geweest van een datalek? Dan ben je verplicht dit te melden, een minder leuke taak. Dit zal namelijk indirect effect hebben op je imago, helemaal wanneer je klanten ook slachtoffer zijn van jouw datalek. In minicursus 3 helpen we je verantwoord om te gaan met persoonsgegevens en zo te zorgen dat je de betrouwbare zakelijke partner blijft die je bent.

Lees meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen
security

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe je Cyber Risico Scan

We sturen je door naar veiligzakelijkinternetten.nl