Maatschappelijk Verantwoord Online 2017-07-03T06:58:43+00:00

Maatschappelijk Verantwoord Online

Als mkb’er bescherm je je eigen bedrijfsgegevens tegen cybercriminelen. Maar je bent niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van je eigen data, er zijn ook regels omtrent de persoonsgegevens van je klanten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je dus ook online.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat een bedrijf bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging maakt tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan. Daarbij houdt de onderneming rekening met belanghebbenden zoals medewerkers, klanten of omwonenden, aldus MVO Nederland. Door de groei van cybercriminaliteit is de inzet van maatschappelijk verantwoord online ondernemen (MVOO) groeiende. Er is een aantal zaken waar je als mkb’er rekening mee moet houden.

Data security

Persoonlijke informatie

Allereerst zijn er regels rondom het verzamelen en opslaan van persoonsgegevens. Als ondernemer ben je wettelijk verplicht persoonsgegevens te beschermen. Je kunt via de Privacy Quick Scan, ontwikkeld door MKB-Nederland en VNO-NCW, uitzoeken of jouw bedrijf zich in de gevarenzone bevindt.

Daarnaast verplicht de cookie-wetgeving ondernemers transparant te zijn. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt dat burgers het recht hebben te weten waarom en hoe een organisatie de persoonsgegevens gebruikt. Verder is er de privacyverklaring waarin zo simpel mogelijk aan de klant staat uitgelegd wat het doel is van de gevraagde gegevens.

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe je Cyber Risico Scan

We sturen je door naar veiligzakelijkinternetten.nl

Actie na datalek

Sinds 1 januari 2016 is iedere ondernemer verplicht een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij een datalek is er inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. Een datalek is niet alleen een verloren laptop of informatie die in verkeerde handen is gevallen, maar ook gegevens die foutief zijn verwerkt. Wie een datalek niet meldt, kan een boete krijgen.

Veilige betaalomgeving SSL HTTPS

Veilige betaalomgeving

Consumenten zijn zich maar al te goed bewust van de gevaren van online kopen. Daarom is het als ondernemer met een webshop belangrijk een veilige betaalomgeving te bieden. Als je je houdt aan de regels van online winkelen en een beveiligingscertificaat gebruikt, creëer je een veilige winkelomgeving voor je klanten. En dat betekent meer omzet.

Goede website

Een goed werkende website is het visitekaartje voor jouw bedrijf. Om waarde te bieden aan jouw klanten moet de website aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo wil je dat de website gebruiksvriendelijk is en betrouwbaar overkomt. Vermeld bijvoorbeeld op de homepage je contactgegevens, laat zien dat je bent aangesloten bij brancheorganisaties en zorg voor een webwinkel keurmerk.

Laptop goede website
Branche Geregistreerde Nederlandse Uitvaartondernemingen

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe je Cyber Risico Scan

We sturen je door naar veiligzakelijkinternetten.nl