Veilig werken in teamverband 2017-07-03T06:58:12+00:00

Veilig werken in teamverband

Als mkb’er werk je vaak met meerdere mensen samen. Om goed te ondernemen is een veilige samenwerking essentieel. Daarbij is het van belang dat iedereen binnen het bedrijf weet welke middelen nodig zijn om een veilige digitale omgeving te creëren.

Alert Online logo

Volgens Alert Online maak je allereerst afspraken met je medewerkers en train je hun digitale vaardigheden. Het is belangrijk dat iedereen binnen het team weet wat zij moeten doen om cybercrime te voorkomen. Ook als het misgaat, is het fijn als werknemers weten wat er moet gebeuren. Nodig bijvoorbeeld een digitaal expert uit die alles vertelt over de verschillende soorten cybercrime en leg alle afspraken vast in een beveiligingsplan.

Veilig Zakelijk Interneten Check

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe je Cyber Risico Scan

We sturen je door naar veiligzakelijkinternetten.nl

Wachtwoorden

Het niet laten slingeren van wachtwoorden is een van de makkelijkste en belangrijkste maatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden. Gebruikersnamen en inlogcodes zijn vertrouwelijke gegevens die binnen het bedrijf moeten blijven. Daarnaast beseffen medewerkers hoe belangrijk het is om wachtwoorden regelmatig te wijzigen. Dit is vooral van belang bij internetbankieren en online boekhouden.

VPN Laptop

VPN

Verder weet iedereen dat zakelijke handelingen online niet plaatsvinden via een openbaar wifi-netwerk, maar via een VPN (Virtual Private Network). Met zo’n beveiligd netwerk tussen alle zakelijke apparaten kunnen jij en je medewerkers buiten kantoor veilig gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk en verbinding maken met de bedrijfsservers.

Keurmerk Zeker Online

Cloud

Wanneer collega’s onderling vaak documenten uitwisselen, is het handig om in de cloud te werken. Voor een goed werkende virtuele werkomgeving is een betrouwbare internetverbinding onmisbaar. Net als een goede cloudprovider. De kwaliteit van de provider kun je beoordelen aan de hand van een check door een onafhankelijk keurmerk zoals Zeker-Online. Zorg er altijd voor dat je zakelijke bestanden in de cloud goed beveiligd zijn. Je kunt daarover afspraken maken met je provider.

Laat eenvoudig je bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar jouw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en je ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe je Cyber Risico Scan

We sturen je door naar veiligzakelijkinternetten.nl

BYOD

Tegenwoordig wordt privé-apparatuur steeds vaker ook voor werkdoeleinden gebruikt. Dit fenomeen staat ook wel bekend als BYOD (Bring Your Own Device). Het is handig, maar volgens sommige IT-managers ook een ramp wat betreft security.

Inventariseer en beveilig daarom alle apparatuur die wordt ingezet. Zorg ervoor dat werknemers op elk apparaat gebruik maken van virusscanners, wachtwoorden, versleuteling en specifieke persoonsgebonden permissies. Maak ook duidelijke afspraken om risico’s als beveiligingsproblemen, diefstalgevoeligheid en privacy issues te verkleinen. Kijk ook eens naar de mogelijkheden om zakelijke gegevens op afstand te kunnen verwijderen.

Bring Your Own Device
Branche Geregistreerde Nederlandse Uitvaartondernemingen