Maatschappelijk Verantwoord Online 2017-07-21T11:20:17+00:00

Maatschappelijk Verantwoord Online

Als mkb’er beschermt u uw bedrijfsgegevens tegen cybercriminelen. Maar u bent niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van uw eigen data, er zijn ook regels omtrent de persoonsgegevens van uw klanten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen doet u dus ook online.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat een bedrijf bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging maakt tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan. Daarbij houdt de onderneming rekening met belanghebbenden zoals medewerkers, klanten of omwonenden, aldus MVO Nederland. Door de groei van cybercriminaliteit is de inzet van maatschappelijk verantwoord online ondernemen (MVOO) groeiende. Er is een aantal zaken waar u als mkb’er rekening mee moet houden.

Data security

Persoonlijke informatie

Allereerst zijn er regels rondom het verzamelen en opslaan van persoonsgegevens. Als ondernemer bent u wettelijk verplicht persoonsgegevens te beschermen. U kunt via de Privacy Quick Scan, ontwikkeld door MKB-Nederland en VNO-NCW, uitzoeken of uw bedrijf zich in de gevarenzone bevindt.

Daarnaast verplicht de cookie-wetgeving ondernemers transparant te zijn. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt dat burgers het recht hebben te weten waarom en hoe een organisatie de persoonsgegevens gebruikt. Verder is er de privacyverklaring waarin zo simpel mogelijk aan de klant staat uitgelegd wat het doel is van de gevraagde gegevens.

Wilt u meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Start de minicursus

U wordt doorgestuurd naar veiligzakelijkinternetten.nl

Actie na datalek

Sinds 1 januari 2016 is iedere ondernemer verplicht een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij een datalek is er inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. Een datalek is niet alleen een verloren laptop of informatie die in verkeerde handen is gevallen, maar ook gegevens die foutief zijn verwerkt. Wie een datalek niet meldt, kan een boete krijgen.

Veilige betaalomgeving SSL HTTPS

Veilige betaalomgeving

Consumenten zijn zich maar al te goed bewust van de gevaren van online kopen. Daarom is het als ondernemer met een webshop belangrijk een veilige betaalomgeving te bieden. Door aan de regels van online winkelen te houden en een beveiligingscertificaat te gebruiken, creëert u een veilige winkelomgeving voor uw klanten. En dat betekent meer omzet.

Goede website

Een goed werkende website is het visitekaartje voor uw bedrijf. Om waarde te bieden aan uw klanten moet de website aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo wilt u dat de website gebruiksvriendelijk is en betrouwbaar overkomt. Vermeld bijvoorbeeld op de homepage uw contactgegevens, laat zien dat u bent aangesloten bij brancheorganisaties en zorg voor een webwinkel keurmerk.

Laptop goede website
Transport en Logistiek Nederland

Laat eenvoudig uw bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar uw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en u ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe de Cyber Risico Scan

U wordt doorgestuurd naar veiligzakelijkinternetten.nl