Veilig Online Ondernemen 2017-07-21T08:40:01+00:00

Weet de cybercrimineel meer van uw bedrijf dan uzelf?

Cybercriminaliteit blijft groeien, jaarlijks is er ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door cybercriminaliteit. Daarbij komt dat 85 procent van alle ondernemers denkt dat cybercriminaliteit voor hen geen bedreiging vormt. Niks is minder waar. Uit onderzoek binnen het mkb door de Haagse Hogeschool blijkt dat 20 procent van de bedrijven in 2016 slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Wellicht weet de cybercrimineel wel meer van uw organisatie dan u.

lees verder

Wilt t geen slachtoffer worden van phishing, cryptoware, ransomware of een datalek? Zorg dan dat u op de hoogte bent van alle ontwikkeling op gebied van internetbeveiliging en veilig online handelen. Met de Veilig Online Ondernemen Check komt u aan de hand van een aantal vragen achter uw huidige kennis op gebied van cybersecurity en het beveiligingsniveau dat gevoerd wordt in uw organisatie.

null

De Veilig Online Ondernemen Check resulteert in een web met daarin uw score op het gebied van 6 kerncompetenties. Per onderdeel, maar in bijzonder het onderdeel waar u de minst hoge score haalt, geeft de Veilig Online Ondernemen Check uw ontwikkelmogelijkheden in de vorm van drie Minicursussen.

Start met de Veilig Online Ondernemen Check

Bet u ook benieuwd hoe het beveiligingsniveau van uw digitale omgeving is? Doe dan de Cyber Risico Scan en laat uw bedrijfsnetwerk en website scannen door een ethisch hacker. Het is minder dan drie minuten werk en binnen 24 uur weet u waar uw verbeterpunten liggen.

Maak zakelijke afwegingen over veilig zakelijk internetten

Bent u als ondernemer nog niet op de hoogte van wat cybercrime is of welke gevolgen dit kan hebben voor uw organisatie? Dan is minicursus 1 een goed begin om basiskennis over cybercrime op te doen. In deze minicursus leggen we uit wat cybercrime is en welke actuele ontwikkelingen spelen in de markt. Daarnaast leren we u hoe cybercrime voorkomen kan worden en met welke technieken u kunt gebruiken tegen de mogelijke gevolgen van cybercrime.

Lees meer over cybercrime
Maak zakelijke afwegingen over veilig zakelijk internetten
Werk samen aan online veiligheid

Werk samen aan online veiligheid

Werkt u in teamverband of juist alleen? Samenwerken doen we allemaal op een andere manier. Binnen uw eigen team deelt u kennis, ervaring en informatie. Een zzp’er overlegt daarentegen juist met zijn partners of klanten. Bent u bewust van de mogelijkheden van een cybercrimineel om uw netwerk te benaderen? Maakt u bijvoorbeeld gebruik van sterke wachtwoorden? Of juist een VPN om de veilige verbinding te waarborgen? In minicursus 2 geven we de nodige tips om veilig online samen te kunnen werken.

Lees meer over veilig werken in teamverband

Maatschappelijk Verantwoord Online

Bij MVO gaat het niet alleen om een milieuvriendelijke werkwijze, ook het omgaan met persoonsgegevens en het vertrouwen dat online gewerkt wordt behoort tot het MVO karakter. Is uw bedrijf slachtoffer geweest van een datalek? Dan bent u verplicht dit te melden, een minder leuke taak. Dit zal namelijk indirect effect hebben op uw imago, helemaal wanneer uw klanten ook slachtoffer worden van het datalek. In minicursus 3 helpen we u verantwoord om te gaan met persoonsgegevens en zo te zorgen dat u de betrouwbare zakelijke partner blijft die u bent.

Lees meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen
security

Laat eenvoudig uw bedrijfsnetwerk en website scannen

Benieuwd waar uw kwetsbaarheden liggen? Het is minder dan 3 minuten werk en u ontvangt binnen 24 uur de gevonden kwetsbaarheden.

Doe de Cyber Risico Scan

U wordt doorgestuurd naar veiligzakelijkinternetten.nl